Un aspect mat, discret și eluziv în design-ul său. Rigoare monocromă, deoarece este conceput special pentru a se integra perfect în mediul înconjurător, indiferent care este acesta, oferă ceasului un joc de lumini și umbre. Tendințele de verde închis îi conferă o expresie puternică, strategică, această piesă fiind imediat recunoscută datorită culorii sale specific militare. Panerai a ales această culoare de identificare pentru cadranul celor patru noi ceasuri Radiomir, consolidându-și astfel identitatea sa istorică puternică.
Patru interpretări, fiecare model fiind realizat cu funcțiile, dimensiunile și materialele sale specifice, dar legate în mod conceptual printr-un cod vizual comun, precum și prin limbajul estetic al carcasei Radiomir – o formă caracteristică, solidă și reprezentativă pentru un ceas care a evoluat din primele modele ale anilor 1940. O perioadă în care Panerai a devenit singurul furnizor de ceasuri de mână pentru marina regală italiană; ceasuri special dezvoltate, cu funcțiile esențiale necesare pentru instrumentele de precizie concepute pentru a fi utilizate de comandourile marinei.
Acest fundal militar, este acum pus la dispoziție civilă, trei modele cu un diametru de 45 mm (fabricate din oțel AISI 316L) sunt completate de un ceas cu o carcasă din ceramică neagră – cu un diametru de 48 mm. În cadrul acestor ceasuri, culoarea verde – densă și nereflectivă – devine un element care exprimă atât o conexiune, cât și o calitate unică, precum este și geamul din safir cu partea convexă marcată, culoarea verde fiind completată de curelele (bej și maro) din piele italiană de cea mai bună calitate. Un patrimoniu istoric care a fost perfect capitalizat și exprimat. Împărtășind același design, noul Radiomir cu cadran verde se evidențiează din punct de vedere mecanic, o gamă largă de calibre fiind produse de Manufactura Panerai în Neuchâtel.
Radiomir – 45 mm (PAM00995) – este echipat cu un calibru P4000, cel mai subțire mecanism automat a mărcii, dispune de două indicatoare de oră/minut – alături regăsind și un indicator de mici dimensiuni pentru secunde. Al doilea model este P4001, acesta fiind dezvoltat pentru a furniza informații suplimentare, precum un al doilea fus orar, un indicator Am/Pm si o rezervă de putere afișată pe spate; mecanismul fiind montat pe un Radiomir GMT de 45 mm (PAM00998). Acest mecanism a fost modificat ulterior in versiunea P4002, indicatorul rezervei de putere fiind regăsită pe cadran, o caracteristică unică a modelului Radiomir GMT – 45 mm (PAM00999).
Fiecare dintre cele trei mecanisme automate dispun de un micro-rotor (bi-direcțional central) din tungsten si o rezervă de putere de trei zile. Singurul model care dispune de un mecanism mecanic este ceasul Radiomir cu carcasă de 48 mm, acesta fiind dotat cu un calibru P3000 ce indică orele și minutele, alături de un secundar de mici dimensiuni. Rezistente la apă până la zece bari (o adâncime de aproximativ o sută de metri) și prezente într-o cutie din lemn de cireș (finisată în nuanță de verde și satin), noile ceasuri radiomir sunt livrate alături de o curea de rezervă (identică cu cea originală). Detalii aici: PANERAI