BUGATTI ȘI CĂLĂTORIILE CULINARE!
Molsheim (un orășel din Alsacia) este locul de naștere al mărcii Bugatti și sediul constructorului de automobile super-sport francez. Cu toate acestea, povestea noastră își îndreaptă atenția către domeniul culinary, mai exact către un mic restaurant din Obernai.
Situat la câiva kilometri sud de Molsheim, orășelul Obernai are o legătură strânsă cu Ettore Bugatti, fondatorul mărcii auto. Locul unde Clos Sainte Odile a fost înființat de Ettore acum 100 de ani, devenit La Fourchette des Ducs. Un restaurant care a reușit să fie ulterior înnobilat cu două stele Michelin, păstrate cu atenție și astăzi. Clos Sainte Odile a apărut datorită planurilor lui Ettore, cu intenția de a crea un local exclusivit.
Trecutul
Restaurantul a luat naștere datorită intenției fondatorului Ettore Bugatti de a-și primi clienții într-un mediu adecvat, exclusivist. În urmă cu 100 ani, i-a rugat pe Lucien Weissenburger, Charles Spindler, René Lalique să-l ajute în această aventură. Lucien Weissenburger era proprietarul unei crame din munții Vosgi, fiindu-i încredințată conducerea restaurantului. Charles Spindler a fost responsabil cu sculpturile restaurantului.
Totodată, René Lalique a creat o parte din design-ul interior exclusivist al spațiului, precum aplicațiile asortate de pe pereți. Ettore a început să primească clienți în această excepțională locație în anul 1921, împărtășindu-le acestora dragostea lui pentru bucătărie. De atunci, Clos Sainte Odile a evoluat și transformat în ceea ce vedem astăzi: restaurantul La Fourchette des Ducs. Este un loc cu meniuri alese de Chef Nicolas Stamm.
Restaurantul
Chef Nicols Stamm conduce restaurantul, alături de managerul Serge Schaal, de mai bine de douăzeci de ani. Ei au reușit să păstreze spiritul lui Ettore, locația fiind astăzi beneficiara a două stele Michelin. Cu atmosfera sa excepțională, restaurantul exclusivist păstrează o parte din mobilierul istoric al clădirii. Camera de iarnă se prezintă cu lumini proiectate de René Lalique sau locul preferat alui Ettore de lângă șemineu.
Nu doar atmosfera aduce aminte de istoria clădirii, ci și meniurile pregătite de Chef Nicolas Stamm și echipa sa. Rețele tradiționale alsaciene – unele provenind din vremea lui Ettore Bugatti – sunt astăzi reinterpretate în mod regulat în bucătăria restaurantului. De asemenea, deserturi speciale pot fi servite aici, precum Sapin de Noël, Tarte aux Poires sau Tarte de Linz. Însă, iese în evidență unul servit de Ettore acum 100 ani: Tarte Obernoise.
Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI