Romanian Retro Racing, campionatul național de viteză și regularitate pentru automobile istorice pe circuit, a ajuns la sezonul opt. Dincolo de întrecerea sportivă, evenimentul a reusit să construiască o comunitate de pasionați de automobile istorice și competiții sportive.

Romanian Retro Racing – ©Dragoș Savu
Finalul lunii martie a adus prima ediție din acest an a Romanian Retro Racing, eveniment găzduit de MotorPark România. Competția a continuat în formatul de anul trecut, cu clase: Regularitate, Street Sport și Viteză pe circuit. În total, la startul competiției s-au aliniat 56 de automobile care au reprezentat o gamă largă de modele. Printre acestea s-au numărat Trabant, Dacia dar și Ferrari, Porsche sau Chevrolette Corvette.
Participanți
O gamă variată de modele și activități suplimentare, precum lucrările artistului Alexandru Mariș, au atras spectatorii și pasionații. De altfel, se remarcă de la an la an o comunitate din ce în cem ai mare de pasionați. Cu o primă etapă la startul primăverii, producătorul BMW s-a dovedit a fi cea mai bine reprezentată marcă. La startul competiției s-au înscris șapte modele, majoritatea fiind BMW Seria 3 din primele trei generații.

Romanian Retro Racing – ©Dragoș Savu
Marca germană premium a fost urmată de Dacia cu 6 automobile, dintre care 5 în campionatul de viteză. Conform rezultatelor, marii câștigători ai etapei au fost Andrei Turenu (Viteză) cu un model BMW Seria 5 (E30 325i). Totodată, echipajul Adrian Anton Georgescu – Ștefan Marienscu (Renault 5 Alpine Turbo) s-au impus la Regularitate. În fine, competția Street Sport a fost adjudecată de pilotul Lazăr Farkas cu un Trabant 1.1.
Safety Car
Din câte se știe, modelul BMW M Safety Car are o tradiție bogată în această direcție. Weekend-ul care a găzduit evenimentul nu a făcut excepție, noul BMW-M5-Touring fiind desemnat safety car pe circuitul din Adâncata. Lansat la inceputul acestui an, noul model este construit pe tradiția bogată BMW M. Mașina dispune de un sistem de propulsie M-Hybrid, motorul-V8 fiind completat de un e-drive cu dezvoltare explozivă a puterii.

BMW M5 Touring – ©Dragoș Savu
Conform specificațiilor, cele două motoare oferă o performanță de vârf de 727 CP și cuplu maxim de 1.000 Nm. Modelul dispune de o baterie cu capacitate de 18,6-kWh care asigură autonomie pur-electrică de până la 69 km (WLTP). Romanian Retro Racing este organizat cu ajutorul FRAS și Retromobil, în calendar fiind inclusă patru etape în acest an. Următoarea este programată pe 4 mai, tot pe circuitul MotorPark din Adâncata.
ACS Romanian Retro Racing – detalii AICI