Se apropie finalul de an, moment când prietenia sau iubirea se sărbătorește alături de un pahar de șampanie Mumm. Recomandarea noastră se îndreaptă către un cuvée rar – Cordon Rouge Vinothèque 1961 – lansat special pentru această perioadă!

Laurent Fresnet (foto G.H.Mumm)
Laurent Fresnet – Master Cellar-ul Casei – propune să sărbătorim finalul de an cu o șampanie remarcabilă: Cordon Rouge Vinothèque 1961. Realizată în ediție limitată, șampania urmează să fie lansată în apropierea sărbătorilor de producătorul francez de șampanie. Numit custode al calității li stilului inimitabil al mărcii, Laurent Fresnet este “apărătorul” tradiției Oenothèque Mumm. O moștenire reprezentată de vechile vintage-uri.
Recolta
Sunt băuturi prețioase, care au făcut obiectul unei îngrijiri meticuloase din momentul când au fost puse la păstrare în pivniță. A degusta unul dintre aceste vinuri excepționale este o plăcere rară, recomandată de Laurent Fresnet la final de an. “Am selectat un cuvée Cordon Rouge Vinothèque 1961 pentru că reprezintă expresia supremă a Casei. Este un «grand vin», remarcat prin puterea și bogăția de arome”, spune Laurent Fresner.

Cordon Rouge Vinothèque 1961 (foto G.H.Mumm)
După o iarnă deosebit de blândă și ploioasă, pimăvara anului 1961 a fost marcată de înghețuri. Vara a sosit târziu, cu o lună de temperature neobișnuit de scăzute în iulie. Recoltele au început devreme, pe 20 septembrie, în condiții meteorologice foarte favorabile pentru maturarea strugurilor. O recoltă care a oferit Casei vinuri Pinot Noir de o calitate excepțională. Ele domină ansamblul (71%) și au fost obținute în întregime în Montagne de Reims.
Șampania
Vinul spumant a fost obținut din sate clasificate Grand Cru, precum Verzenay, Bouzy sau Verzy. Diferența amestecului este reprezentată de Chardonnay (29%) din celebra Côte des Blancs, tradusă în eleganța asamblajului. Șampania este dominate de arome prăjite, lemnoase și de vanilie, notele de fructe coapte și miere oferind delicatețe atrăgătoare. Este companionul perfect pentru caviar, vânat gătit cu trufe negre sau prăjitură cu ciocolată.
Detalii aici – ROUGE