LAURENT-PERRIER, O ȘAMPANIE ROSÉ VERSATILĂ
Cu o Franță aflată în mijlocul unei revoluții culturale, vizionarul Bernard de Nonancourt reușea să creeze Laurent-Perrier îndrăzneț. Cu o structură care combina prospețimea și caracterul moale, pe piață își făcea debutul (în 1968) primul vin-spumant rosé.
Având ca sursă de inspirație epoca regelui Henric al IV-lea, o sticlă elegantă a fost creată pentru acest Cuvée special. Cu note și arome de fructe de pădure – proaspăt culese – acest Rosé putea fi combinate cu orice preparat. Era potrivit pentru tartine cu foie gras (acoperite cu coacăze roșii), pește crud sau brânzeturi moi și cremoase. De asemenea, spumantul Rosé venea și completa perfect diferite deserturi ce includeau fructe de pădure.
Asocierea
Pentru a înțelege șampania, am apelat la acookscanvas.com pentru a vă oferi o sursă de inspirație în privința asocierii. Astfel, am descoperit potențialul excelent a unei Creme Brûlée, un preparat bogat și cremos, asezonat cu zmeură proaspăt culeasă. Un produs care îmbunătățește gustul vinului, în timp ce fructele de pădure proaspete rimează perfect cu notele fructate uscate. Așadar, vă invităm să explorăm această delicioasă și elegantă asociere.
Creme brûlée – cunoscută local sub forma Cremă de Zahăr Ars – este unul dintre cele mai apreciate deserturi. Realizată în diferite modalități, în functie de arealul geografic, Creme brûlée este destul de ușor de preparat. Este, dacă vreți, una dintre cele mai dragi amintiri ale copilăriei, atunci când bunica ne îmbia cu acest deliciu culinar. Pentru realizarea ei sunt necesare doar patru ingrediente: lapte, galbenușuri de ou, vanilie și zahăr caramelizat.
Procesul
Fiindcă tema este asocierea dintre Laurent-Perrier și Creme brûlée, haideți să descoperim modul de preparare. Procesul începe cu opt linguri de zahăr care se pun se caramelizează. Separat se bat opt ouă, opt linguri de zahăr, vanilie și, după omogenizare, se adaugă un litru de lapte. Crema rezultată se răstoarnă peste zahărul caramel și se introduce în cuptor (în bain-marie). Produsul se servește cu fructe de pădure și șampanie Laurent-Perrier.