BILLECART-SALMON A LANSAT VINTAGE 2008!
Numită după primul producător al Maison Billecart-Salmon, această șampanie vă conduce într-o călătorie prin inima terroir-ului Côte des Blancs. Este un Chardonnay Grand Crus 100% care vă invite să descoperiți savoi-faire-ul ancestral al faimoasei case de șampanie!
Fiind principalul soi de struguri, vintage-ul 2008 a beneficiat de un proces lent de maturare, permițând prospețime și concentrație aromatică. Pentru Louis Salmon 2008, strugurii au provenit din cele mai bune parcele de Grand Crus: Cramant și Chouilly (pentru finețe). De asemenea, au mai fost selecționați și struguri din parcelele Avize (pentru caracter) sau Mesnil-sur-Oger (pentru structură).
Caracteristici
Creta, cheia de boltă a acestuir enumit terroir, oferă vinului o tipicitate unică și o puritate minerală uimitoare. Maturat parțial în butoaie de stejar, Louis Salmon 2008 exprimă complexitate și reflectă expertiza în producția șampaniilor vintage a casei. Louis Salmon 2008 oferă o maturitate elegantă, tradusă prin note complexe de fructi galbene și citrice. Totodată, este caracterizată de senzația cremoasă în timpul degustării.
Este o tonalitate însoțită de echilibru revigorant și finish incredibil, un vin sofisticat și demn de cele mai frumoase asocieri. Iar aici putem să amintim de vițel Corrèze sau Risotto cremos cu crustacee. Pentru această lansare, Billecart-Salmon s-a bucurat să împărtășească viziunea creative cu Frédéric Anton (ambassador al șampaniei Louis Salmon 2008). Un Chef cu experiență, ținând cont că deține două restaurante cu stele Michelin.
Lansarea
Evenimentul de lansare a fost găzduit de unul din restaurantele Chef Frédéric Anton, și anume Le Jules Verne din Paris. Beneficiar al unei stele Michelin, restaurantul a oferit oaspeților o incursiune neașteptată în universul aromelor, în armonie cu Vintage-ul 2008. Disponibilă la comercianții de vinuri, inclusiv în România, șampania s-a bucurat de prezența live a președintelui companiei, domnul Mathieu Roland-Billecart.
Detalii aici – BILLECART-SALMON