Rezultat al colaborării dintre Crama Liliac și Castel Mimi, spumantul Tandem a fost anunțat la finalul săptămânii trecute. Conform reprezentanților celor două crame, se așteaptă vânzarea a circa 20.000 de sticle în primul an de la lansare.
Povestea din spatele colecției Tandem începe odată cu prietenia dintre cei doi manageri ai cramelor Liliac și Castel Mimi. Foști colegi de facultate, au decis să-și unească experiența în domeniul viticol și să creeze o colecție de vinuri premium. “Vis” devenit realitate în urmă cu un an, atunci când publicul se bucura de primele sticle de vinuri Tandem. După 45.000 de sticle vândute, colecției premium i se adaugă (și) primul spumant alb.
Spumantul
Noul spumant este produs după metoda Charmat, din 100% Fetească Albă și vinificat la Castel Mimi (Rep. Moldova). Un vin care se exprimă prin arome florale și gust echilibrat, cu nuanțe de măr verde și agrișe. Conform reprezentanților mărcii, vânzările estimate de crame se situează în jurul a 20.000 sticle în primul an. “Suntem bucuroși să vedem cum pasiunea naostra a dat naștere unei colecții speciale”, spune Miron Radič (Crama Liliac).
“După doar un an, adăugăm colecției un vin spumant, simbol al eleganței și calității pe care am construit-o împreună. Spumantul este versatil, ideal pentru orice moment al zilei: cu suc de portocale devine un pahar perfect de Mimosa. Totodată, la pranz sau cină, el poate fi asociat cu preparate ușoare, precum salată de creveți”, completează Miron Radič. De ce nu, adăugăm noi, poate fi un bun companion la ocazii speciale.
Inițiativa
“Colaborarea reprezintă o inițiativă strategică care reflectă viziunea comună pentru calitate și inovație în industria viticolă. Vinul spumant Tandem este un exemplu al angajamentului nostru pentru excelență”, spune (și) Adrian Trofim (Director General Castel Mimi). “Avem în plan și alte sortimente de vin pe care așteptăm să le facem cunoscute”, adaugă Adrian Trofim. Încheiem cu mențiunea că spumantul este prezent deja în magazine.
CRAMA LILIAC (#spumantbar)